Sposób przygotowania:
Kremowa zupa Eli z młodej kapustyprzygotowanie składników
Kapustę opłukać razem z zewnętrznymi ciemnymi liśćmi. Ciemne liście pokroić. Resztę kapusty poszatkować.
przygotowanie składników cd
Poszatkowaną kapustę przełożyć do garnka, zalać bulionem i gotować aż będzie bardo miękka.
przygotowanie składników cd
Marchewki, pietruszkę, seler obrać , opłukać i pokroić w plastry.
przygotowanie składników cd
Ziemniaki obrać, opłukać, pokroić w kostkę i włożyć do garnka.
Do ziemniaków dodać jarzyny, zalać wodą, posolić i gotować aż będą miękkie.
przygotowanie zupy
Ugotowaną kapustę, jarzyny i ziemniaki zmiksować w malakserze. Zupę przełożyć do garnka, ewentualnie dodać przegotowanej wody i wymieszać. Zupę doprawić do smaku solą, pieprzem, kminkiem, czosnkiem i maggi.Smacznego!
Ja podałam zupę z pulpetami z mięsa, ryżu i młodej kapusty.Można też podać zupę z grzankami.
gusia1000