Sposób przygotowania:
Zupa brokułowa Eli
Porcję rosołową umyć i włożyć do garnka z wodą. Dodać ziele angielskie,liście laurowe,sól i zagotować. Marchewki,pietruszkę i seler obrać,umyć i pokroić w kostkę. Brokuły umyć i odciąć same różyczki. Łodygi brokuła obrać ze zdrewniałej skórki i pokroić w kostkę. Listki z kalafiora umyć i pokroić. Ziemniaki obrać,umyć i pokroić w kostkę. Łodygi brokuła obrać ze zdrewniałej skórki i pokroić w kostkę. Listki z kalafiora umyć i pokroić Koperek umyć,osuszyć papierowym ręcznikiem i posiekać. Do wywaru dodać łodygi brokuła,liście,jarzyny i gotować aż wszystko będzie pół miękkie. dodać ziemniaki i jak zupa znowu zacznie się gotować,dodać różyczki brokuła. Porcję rosołową wyjąć,obrać mięso,pokroić i dodać do zupy. Gdy brokuły będą miękkie,wsypywąć kaszę manną,cały czas mieszając,żeby nie porobiły się kluchy. Zupę gotować jeszcze 3 minuty. Do gotowej zupy wsypać koperek. Zupę doprawić maggi do smaku. Smacznego!