gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1329]

Zupa brokułowa z kapustą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Zupę brokułową z kapustą podaję na obiad, na pierwsze danie. Polecam jest smaczna i łatwa w przygotowaniu.

Zupa brokułowa z kapustą Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa brokułowa z kapustą

 

  • 1/2 średniego brokuła
  • 1/2 główki kapusty białej
  • 1 marchewka
  • 300 gram kości wieprzowych
  • 100 ml śmietanki 12%
  • 1 łyżka mąki
  • sól
  • przyprawa uniwersalna Kucharek

Sposób przygotowania:

Zupa brokułowa z kapustą
Kości wkładamy do garnka, zalewamy wodą, wsypujemy sól oraz przyprawę uniwersalną i gotujemy do momentu, aż mięso na kościach będzie miękkie. Po czym wyciągamy kości i obieramy z nich mięso. Marchewkę obieramy i trzemy na tarce o dużych oczkach. Kapustę szatkujemy, a brokuł płuczemy i dzielimy na małe różyczki. Wszystkie warzywa przekładamy do wywaru i gotujemy, aż będą miękkie. Na koniec do zupy wlewamy śmietankę wymieszaną z mąką i w razie potrzeby przyprawiamy. Porcję zupy wylewamy na talerz.
Zupa brokułowa z kapustą
Kości wkładamy do garnka, zalewamy wodą, wsypujemy sól oraz przyprawę uniwersalną i gotujemy do momentu, aż mięso na kościach będzie miękkie.
Zupa brokułowa z kapustą
Marchewkę obieramy i trzemy na tarce o dużych oczkach.
Zupa brokułowa z kapustą
Brokuł płuczemy i dzielimy na małe rózyczki.
Zupa brokułowa z kapustą
Na koniec do zupy wlewamy śmietankę wymieszaną z mąką.