Sposób przygotowania:
Zupa brokułowo-selerowa z serem cheddar
Brokuła umyć, osączyć i odciąć delikatne kwiaty. Resztę pokroić (zdrewniałe części wcześniej obrać) i włożyć do garnka - zalać gorącą wodą. Warzywa dowolnie pokroić i dodać do brokuła.
Przyprawić jarzynką w proszku i ugotować do miękkości. Zmiksować. Dodać ryż oraz odcięte kwiaty brokuła. Gotować do miękkości. Zupę zabielić mlekiem i dodać świeżo pokrojony szczypiorek. Doprawić pieprzem oraz płynną przyprawą do zup.
Na talerzach posypać zupę drobno utartym serem cheddar.
Przyprawić jarzynką w proszku i ugotować do miękkości. Zmiksować. Dodać ryż oraz odcięte kwiaty brokuła. Gotować do miękkości. Zupę zabielić mlekiem i dodać świeżo pokrojony szczypiorek. Doprawić pieprzem oraz płynną przyprawą do zup.
Na talerzach posypać zupę drobno utartym serem cheddar.