Sposób przygotowania:
Zupa brokułowa z ryżem i koperkiem
Udka z kurczaka oczyszczamy i wrzucamy je do gotującej się, posolonej wody. Gotujemy przez pół godziny.
W międzyczasie zajmujemy się warzywami - obieramy je i kroimy.
Dodajemy warzywa oraz ryż do wywaru i gotujemy przez 10 minut. Dodajemy do zupy podzielonego na różyczki brokuła i gotujemy jeszcze 5 minut.
Na koniec wrzucamy posiekany koperek i zabielamy zupę śmietaną. Przyprawiamy do smaku i podajemy.
W międzyczasie zajmujemy się warzywami - obieramy je i kroimy.
Dodajemy warzywa oraz ryż do wywaru i gotujemy przez 10 minut. Dodajemy do zupy podzielonego na różyczki brokuła i gotujemy jeszcze 5 minut.
Na koniec wrzucamy posiekany koperek i zabielamy zupę śmietaną. Przyprawiamy do smaku i podajemy.