Sposób przygotowania:
Zupa koperkowa z cukinią
Skrzydełka zalać 2-2,5 l wody gotować na wolnym ogniu ok 40 min.
Warzywa obrać, umyć osuszyć. Marchewki oraz pietruszkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach, ziemniaki pokroić w kostkę dodać do wywaru. Pora posiekać drobno pomidory pokroić w kostkę cukinię zetrzeć. Umyty osuszony koper posiekać drobno.
Na patelni rozgrzać masło zeszklić pora, dołożyć cukinie, pomidory i koper. Smażyć przez kolejne 5 min co jakiś czas mieszając. Warzywa z koprem dodać do wywaru.
Gotować do miękkości wszystkich składników.
Śmietankę wlać do zupy doprawić solą i pieprzem.
Zupę po wierzchu posypać koperkiem.
Warzywa obrać, umyć osuszyć. Marchewki oraz pietruszkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach, ziemniaki pokroić w kostkę dodać do wywaru. Pora posiekać drobno pomidory pokroić w kostkę cukinię zetrzeć. Umyty osuszony koper posiekać drobno.
Na patelni rozgrzać masło zeszklić pora, dołożyć cukinie, pomidory i koper. Smażyć przez kolejne 5 min co jakiś czas mieszając. Warzywa z koprem dodać do wywaru.
Gotować do miękkości wszystkich składników.
Śmietankę wlać do zupy doprawić solą i pieprzem.
Zupę po wierzchu posypać koperkiem.