dayzi

dayzi

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1202]

Zupa brukselkowa 4

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Uwielbiam łowić główki brukselek z zupy :)

Zupa brukselkowa 4

Składniki:

Zupa brukselkowa 4

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa brukselkowa 4
Włoszczyznę tj.: marchew, pietruszka, por, seler oczyścić i pokroić w niewielką kostkę. Warzywa wkładamy do garnka polewamy niewielką ilością wody i chwilę dusimy. Cebulę obieramy i drobną szatkujemy.Następnie podsmażamy ją na rozgrzanym oleju i dodajemy do pozostałych jarzyn. Wszystko zalewamy ok 4 szkl wody i gotujemy kilkanaście minut. Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę i dodajemy do gotujących się warzyw. Brukselkę dokładnie myjemy i również dodajemy do zupy. Wszystko gotujemy pod przykryciem do miękkości Następnie przyprawiamy do smaku. Po ugotowaniu posypujemy poszatkowaną natką pietruszki. Smacznego.

Tagi:

brukselka