Sposób przygotowania:
Zupa brukselkowa z kurczakiem
Filet z kurczaka bardzo dokładnie oczyścić, umyć i pokroić w niedużą kostkę. Na patelni, na rozgrzanym oleju podsmażyć pokrojone mięso z kurczaka. Cebulę obrać, przemyć pod zimną wodą, aby podczas krojenia nie szczypała w oczy, a w następnej kolejności bardzo drobno pokroić. Pokrojoną cebulę również podsmażyć na oleju. Brukselki bardzo dokładnie oczyścić i umyć. Natkę pietruszki umyć i drobno posiekać. W jednym litrze wody rozpuścić gotując jedną kostkę rosołową. Do bulionu dodać podsmażone mięso oraz cebulę. W następnej kolejności do zupy dodać brukselki i całość gotować. Zupę doprawić do smaku według własnego uznania pieprzem oraz solą i bardzo dokładnie wymieszać. Na koniec zupę zagęścić śmietana i posypać umytą oraz posiekaną natką pietruszki.