Sposób przygotowania:
Zupa buraczkowa
Buraki obieramy, myjemy i trzemy na tarce o dużych oczkach.
Marchewkę, seler, pietruszkę i por obieramy i myjemy. Por kroimy w krążki, resztę warzyw trzemy na tarce o grubych oczkach.
Do garnka wlewamy wodę, dodajemy mięso i gotujemy ok 15 minut, następnie dodajemy warzywa, gotujemy aż będą miękkie.
Dodajemy ocet i przyprawy, chwilę gotujemy. Zabielamy śmietaną. Smacznego ;)
Marchewkę, seler, pietruszkę i por obieramy i myjemy. Por kroimy w krążki, resztę warzyw trzemy na tarce o grubych oczkach.
Do garnka wlewamy wodę, dodajemy mięso i gotujemy ok 15 minut, następnie dodajemy warzywa, gotujemy aż będą miękkie.
Dodajemy ocet i przyprawy, chwilę gotujemy. Zabielamy śmietaną. Smacznego ;)