zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2423]

Zupa buraczkowa z cukinią i fasolą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 10

Nietypowa zupa buraczkowa bo ze świeżą cukinia i fasolką z puszki. Najlepsza jest na drugi dzień jak się porządnie przegryzie.

Zupa buraczkowa z cukinią i fasolą Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa buraczkowa z cukinią i fasolą

 

Sposób przygotowania:

Zupa buraczkowa z cukinią i fasolą
Buraki ugotować a potem wystudzić, obrać i pokroić w kostkę. Do garnka wlać zimną wodę i włożyć do niego umyte kości. Zagotować, zdjąć burzyny i gotować lekko posolone prawie do miękkości. Warzywa obrać, umyć i pokroić w kostkę. Gdy kości są miękkie dodać marchewkę, pietruszkę, seler, pora i koperek i gotować prawię do miękkości. Dodać przyprawy. Potem dodać pokrojone ziemniaki i cukinię, chwilę gotować i dodać pokrojone buraki i odsączoną z zalewy fasolę. Śmietanę wymieszać dokładnie z łyżką śmietany, odrobinę zupy wlać do śmietany, wymieszać i wlać do garnka z zupą. Zagotować w miarę potrzeby jeszcze doprawić. Zupa lepiej smakuje na drugi dzień. 
Zupa buraczkowa z cukinią i fasolą
Etap 1 ugotowac kości potem dodać część warzyw
Zupa buraczkowa z cukinią i fasolą
Etap 2 potem dodać ziemniaki i cukinię pokrojonąw ksotkę
Zupa buraczkowa z cukinią i fasolą
Etap 3 dodać pokrojone buraki i odsączoną fasolkę
Zupa buraczkowa z cukinią i fasolą
Etap 4 zupę zabielić śmietaną wymieszaną z odrobiną mąki