AniaHania

AniaHania

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 131]

Zupa buraczkowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Zupa buraczkowa, pyszna i sycąca. Do tego o pięknym wyrazistym kolorze. Na wywarze mięsno-warzywnym. Warto co jakiś czas serwować :-)

Zupa buraczkowa

Składniki:

Zupa buraczkowa

 

Sposób przygotowania:

Zupa buraczkowa
Mięso z koscią umyłam, włożyłam do garnka, zalałam wodą i gotowałam. Buraki, seler, marchew pietruszkę obrałam, starłam na grubych oczkach i wrzuciłam do garnka.

Pora pokroiłam w cienkie paseczki, ziemniaki w kostkę i także wrzuciłam do reszty warzyw. Wrzuciłam też gałązkę tymianku, lubczyku, ząbek czosnku, ziele angielskie i lisć laurowy.

Dodałam sok z cytryny i odrobinę cukru. Gotowałam aż warzywa będą miękkie.

Przyprawiłam do smaku solą, pieprzem. Pod koniec dodałam smietanę 30%.

Posypałam też koperkiem. 



Tagi:

zupa warzywa