Sposób przygotowania:
Zupa buraczkowa
Mięso z koscią umyłam, włożyłam do garnka, zalałam wodą i gotowałam. Buraki, seler, marchew pietruszkę obrałam, starłam na grubych oczkach i wrzuciłam do garnka.
Pora pokroiłam w cienkie paseczki, ziemniaki w kostkę i także wrzuciłam do reszty warzyw. Wrzuciłam też gałązkę tymianku, lubczyku, ząbek czosnku, ziele angielskie i lisć laurowy.
Dodałam sok z cytryny i odrobinę cukru. Gotowałam aż warzywa będą miękkie.
Przyprawiłam do smaku solą, pieprzem. Pod koniec dodałam smietanę 30%.
Posypałam też koperkiem.
Pora pokroiłam w cienkie paseczki, ziemniaki w kostkę i także wrzuciłam do reszty warzyw. Wrzuciłam też gałązkę tymianku, lubczyku, ząbek czosnku, ziele angielskie i lisć laurowy.
Dodałam sok z cytryny i odrobinę cukru. Gotowałam aż warzywa będą miękkie.
Przyprawiłam do smaku solą, pieprzem. Pod koniec dodałam smietanę 30%.
Posypałam też koperkiem.