Sposób przygotowania:
Łazanki z kapustą i suszonymi grzybami
Namoczone wcześniej grzyby gotujemy do miękkości, odcedzamy, studzimy i drobno kroimy. Kapustę przekładamy do garnka, dodajemy listek laurowy oraz ziarna pieprzu i ziela angielskiego, gotujemy do miękkości.
Ostudzoną odciskamy z nadmiaru wody, drobno koimy.
Makaron gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem oleju według przepisu na opakowaniu, odcedzamy.
Obraną cebulę kroimy w kostkę ,podsmażamy na rozgrzanym oleju, dodajemy pokrojone grzyby, kapustę oraz makaron.
Chwilę razem smażymy, doprawiamy do smaku sola oraz pieprzem.
Ostudzoną odciskamy z nadmiaru wody, drobno koimy.
Makaron gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem oleju według przepisu na opakowaniu, odcedzamy.
Obraną cebulę kroimy w kostkę ,podsmażamy na rozgrzanym oleju, dodajemy pokrojone grzyby, kapustę oraz makaron.
Chwilę razem smażymy, doprawiamy do smaku sola oraz pieprzem.