misia13

misia13

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 795]

Zupa cebulowa

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Podsmaż cebulę na oleju na złoty kolor, uważając ....

Zupa cebulowa

Składniki:

Zupa cebulowa

 

  • 3 filiżanki bulionu mięsnego(może być z kostki)
  • 2 średnie cebule pokrojone w kosteczkę
  • 1 szczypta sproszkowanych goździków
  • szczypta cukru
  • odrobina oleju roślinnego
  • kilka kropli sosu worcester
  • 4łyżki sera – tartego parmezanu
  • 2 kromki białego chleba tostowego

 

Sposób przygotowania:

Zupa cebulowa
Podsmaż cebulę na oleju na złoty kolor, uważając żeby się nie przypaliła, ponieważ zgorzknieją. Dodaj bulion i pozostałe składniki, oprócz chleba i sera, gotuj przez 10 minut. Włóż do glinianych lub porcelanowych miseczek po kromce chleba, zalej wrzącą zupą, posyp serem i wstaw do piekarnika na 10 minut.