aga000085

aga000085

Kuchcik
[Przepisów: 4]

Zupa cebulowa na sposób francuski

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Ta zupa ma wyśmienity smak i jest potrawą bardzo szybką .

Zupa cebulowa na sposób francuski

Składniki:

Zupa cebulowa na sposób francuski

 

  • 75dag cebuli
  • 4dag masła
  • 1 3/4 l wody
  • 2.kostki przyprawy do zup
  • 1 1/2 kieliszka białego wina
  • 1.łyżeczka cukru na karmel
  • sól
  • pieprz

 

Sposób przygotowania:

Zupa cebulowa na sposób francuski
Cebule obrać , drobno posiekać , a następnie zarumienić na maśle , wrzucić do 1 3/4 l wrzącej wody i gotować przez około 10- minut . Pod koniec gotowania dodać kostki przyprawy do zup, a po zestawieniu z ognia - wlać białe wino , na koniec dodać pieprz oraz sól do smaku. Zabarwić karmelem. Podawać z grzankami z bułki pszennej.