Megg

Megg

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 412]

Zupa cebulowa wg Megg

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Zupa cebulowa wg Megg

Zupa cebulowa wg Megg Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa cebulowa wg Megg

 

  • 70 dag cebuli
  • 3 ząbki czosnku
  • 2 łyżki masła
  • 1 mały koncentrat pomidorowy
  • 1,5 litra bulionu wołowego
  • 1 łyżeczka papryki słodkiej
  • 1/2 łyżeczki papryki ostrej
  • pieprz do smaku
  • sól do smaku
  • 1/2 szkl wina białego wytrawnego

Sposób przygotowania:

Zupa cebulowa wg Megg
Cebulę obrać i pokroić w piórka. Czosnek obrać i drobno posiekać. Cebulę wraz z czosnkiem zeszklić na maśle na patelni. Następnie dodać koncentrat pomidorowy i całość dusić na małym ogniu 15 min. Pod koniec duszenia dodać paprykę słodką oraz ostrą. W garnku zagotować bulion wołowy i przełożyć do niego całą zawartość patelni. Dodać białe wino, doprawić do smaku pieprzem i solą i całość jeszcze gotować na małym ogniu ok. 15 min. Gotową zupę podawać posypaną posiekanym szczypiorkiem. Smacznego!!!
Zupa cebulowa wg Megg
Zupa cebulowa wg Megg
Zupa cebulowa wg Megg
Zupa cebulowa wg Megg

Tagi:

cebula