Sposób przygotowania:
Zupa cebulowa z kurczakiem i papryką
Kapustę oczyść, opłucz, wytnij głąb, a liście pokrój na spore kawałki. Cebulę obierz, grubo posiekaj. Papryki rozetnij wzdłuż, usuń środki z pestkami. Strąki opłucz, pokrój w dużą kostkę. Papryczki chili oczyść z pestek, strączek opłucz, potnij w plasterki. Filety podziel na kawałki. W garnku rozgrzej olej. Wrzuć cebulę i wymieszaj, usmaż na szklisto. Dołóż paprykę, kapustę i mięso. Wlej 2 szklanki wody. Wsyp zupę cebulową w proszku. Wymieszaj. Podgrzewaj na dużym ogniu, aż całość zawrze, po czym zmniejsz płomień i duś jeszcze 10 minut. Pod koniec duszenia dodaj chili. Potrawkę posyp listkami natki.