renatka1

renatka1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 547]

Zupa porowo-cebulowa z kaszą jaglaną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zupa porowo-cebulowa z kaszą jaglaną jest pyszna. Dodatek suszonych grzybków i kuminu rzymskiego podkreśla smak.

Zupa porowo-cebulowa z kaszą jaglaną Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Zupa porowo-cebulowa z kaszą jaglaną

 

Sposób przygotowania:

Zupa porowo-cebulowa z kaszą jaglaną

Etap 1

Zupa porowo-cebulowa z kaszą jaglaną
Cebule należy obrać i posiekać a następnie zeszklić.

W garnku należy rozgrzać oliwę i zeszklić posiekana cebulę.

Etap 2

Zupa porowo-cebulowa z kaszą jaglaną
Pory należy pokroić i krążki i dodać do cebuli.

Po kilku minutach dodać pokrojone pory i dalej dusić.

Etap 3

Zupa porowo-cebulowa z kaszą jaglaną
Zupę z dolanym bulionem gotować ok. 20 minut.

Po ok. 15 minutach dolać bulion i dodać czosnek, gotować ok. 20 minut.

Etap 4

Zupa porowo-cebulowa z kaszą jaglaną
Zupę przed zmiksowaniem trzeba doprawić przyprawami.

Następnie należy doprawić sola pieprzem i kuminem i zmiksować.

Etap 5

Zupa porowo-cebulowa z kaszą jaglaną
Zupę podajemy z kaszą jaglana wcześniej ugotowaną.

Do miseczek nałożyć kaszę jaglaną i nalać zupę. Smacznego.

Tagi:

zupa zupa krem