Sposób przygotowania:
Kremowa zupa cebulowa
Cebulę obieramy i kroimy w piórka. Wrzucamy cebulę na rozgrzany olej rzepakowy i podsmażamy na średnim ogniu przez około 15 minut. Dodajemy sól, majeranek oraz tymianek i podsmażamy jeszcze kilka minut.
Zalewamy cebulę rosołem i gotujemy około 15 minut. Doprawiamy do smaku pieprzem i blendujemy na gładki krem razem z serkiem topionym.
Pokrojony w kostkę chleb wrzucamy do naczynia żaroodpornego, dodajemy natkę pietruszki i oliwę. Mieszamy. Pieczemy kilka minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni.
Podajemy zupę z grzankami.
Zalewamy cebulę rosołem i gotujemy około 15 minut. Doprawiamy do smaku pieprzem i blendujemy na gładki krem razem z serkiem topionym.
Pokrojony w kostkę chleb wrzucamy do naczynia żaroodpornego, dodajemy natkę pietruszki i oliwę. Mieszamy. Pieczemy kilka minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni.
Podajemy zupę z grzankami.
Czekoladka 2
lukrowanepierniczki