Paulinka_K

Paulinka_K

Kuchcik
[Przepisów: 1]

Książka Kucharska: Zupy Hortex

Zupa chińska - Chińczyk domowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Popularnego chińczyka znają chyba wszyscy. Ja swojego zrobiłam pod smak męża. Toi jemu staram się gotować tak by mu smakowało.

Zupa chińska - Chińczyk domowy Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Zupa chińska - Chińczyk domowy

 

  • 1x Mieszanka CHIŃSKA Hortex
    1 podwójna pierś z kurczaka

  • 1 op. mieszanki chińskiej

  • 1/3 op. makaronu ryżowego
  • 30 dag mrożonych grzybów (np.podgrzybki)
  • sól
  • pieprz

  • olej

  • sos sojowy

  • kostka rosołowa


Sposób przygotowania:

Zupa chińska - Chińczyk domowy
Pierś z kurczaka myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym. Kroimy w kostkę obsmażamy na oleju. Na sam koniec doprawiamy solą i pieprzem. Do garnka wkładamy obsmażoną pierś z kurczaka. Dodajemy mieszankę chińską i zamrożone grzyby (ja swoje wrzuciłam od razu bez rozmrażania i mycia gdyż pochodziły z naszych jesiennych zbiorów). Zalewamy wodą, by zakryć składniki. Dodajemy kostkę rosołową. Gotujemy do miękkości. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i sosem sojowym. Makaron gotujemy oddzielnie według przepisu na opakowaniu. Podajemy nakładając do miseczek makaron zalany zupą. Smacznego
Zupa chińska - Chińczyk domowy