Lady Marmolada

Lady Marmolada

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1098]

Zupa chlebowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Zupa chlebowa

Zupa chlebowa

Składniki:

Zupa chlebowa

 

  • 25 dag ciemnego, czerstwego chleba, rozdrobnionego
  • 1 l bulionu z bulionetki Knorr
  • 3 ząbki czosnku, zmiażdżone
  • 1 mała cebula, drobno posiekana
  • 2 łyżeczki kminku
  • 3 łyżki masła
  • sól, pieprz

 

Sposób przygotowania:

Zupa chlebowa

Aby przygotować pyszną zupę chlebową należy cebulę zeszklić na maśle. Chleb i cebulę dodać do gorącego bulionu, gotować często mieszając, aż chleb się rozgotuje; dodać masło. Zostawić zupę do ostygnięcia, zmiksować na gładki krem, dodać czosnek, kminek, przyprawić solą i pieprzem i podgrzać przed podaniem.


 

Tagi:

chleb