Zupa chlebowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczna zupa z chleba polecam.

Zupa chlebowa

Składniki:

Zupa chlebowa

 

  • Składniki:
  • 200 gram czerstwego chleba
  • 1-2 roztarte z solą ząbki czosnku
  • 1 1/2 łyżki masła
  • żółtko
  • sól
  • pieprz
  • 5-6 szklanek wody

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa chlebowa
Przygotowanie:
Chleb zalewamy przegotowaną letnią wodą i odstawiamy na bok na 30-40 minut.Dodajemy roztarty uprzednio czosnek i gotujemy.Mocno roztrzepujemy bądź przecieramy przez sito,dodajemy masło,zagotowujemy i zaciągamy surowym żółtkiem wymieszanym z 1-2 łyżkami wody.Doprawiamy do smaku solą i pieprzem

Tagi:

chleb