lukaszek33@onet.pl

lukaszek33@onet.pl

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 70]

Zupa chlebowa.

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Według mojej wiedzy zupę chlebową się przygotowuje w 50 minut.

Zupa chlebowa.

Składniki:

Zupa chlebowa.

 

Sposób przygotowania:

Zupa chlebowa.
Na sam początek cebulę obieramy ze suchej skórki, i kroimy ją w talarki.Po pokrojeniu cebuli na patelnie wlewamy olej i rozgrzewamy go potem wkładamy cebulę do podsmażenia około 15 minut.Następnie polewamy wodą i dodajemy 2 łyżeczki vegety.Mieszamy i gotujemy aż woda wyparuje czyli około 30 minut. Potem cebulę miksujemy. Po zmiksowaniu gotujemy 3 litry wody dodajemy kostki rosołowe i dokładamy ziemniaki pokrojone w kostkę.Dokładamy po troszeczku zmiksowaną cebulę i gotujemy.Następnie do śmietany dodajemy mąkę w wlewamy do zupy. Następnie chleb kroimy w kostkę i rozsypujemy na polaną wcześniej blachę. Pieczemy około 30 minut. Pod koniec pieczenia posypujemy granulowanym czosnkiem plus pieprzem.Rozlaną zupę znajdującą się w talerzach posypujemy grzankami.

Tagi:

chleb