Sposób przygotowania:
Zupa chlebowa.
Na sam początek cebulę obieramy ze suchej skórki, i kroimy ją w talarki.Po pokrojeniu cebuli na patelnie wlewamy olej i rozgrzewamy go potem wkładamy cebulę do podsmażenia około 15 minut.Następnie polewamy wodą i dodajemy 2 łyżeczki vegety.Mieszamy i gotujemy aż woda wyparuje czyli około 30 minut. Potem cebulę miksujemy. Po zmiksowaniu gotujemy 3 litry wody dodajemy kostki rosołowe i dokładamy ziemniaki pokrojone w kostkę.Dokładamy po troszeczku zmiksowaną cebulę i gotujemy.Następnie do śmietany dodajemy mąkę w wlewamy do zupy. Następnie chleb kroimy w kostkę i rozsypujemy na polaną wcześniej blachę. Pieczemy około 30 minut. Pod koniec pieczenia posypujemy granulowanym czosnkiem plus pieprzem.Rozlaną zupę znajdującą się w talerzach posypujemy grzankami.