bogusia19

bogusia19

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 222]

Zupa chlebowa z włoszczyzną

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Fajny pomysł na zupkę. Smacznego.

Zupa chlebowa z włoszczyzną

Składniki:

Zupa chlebowa z włoszczyzną

 

  • 1,5 l wody,
  • 35 dag włoszczyzny bez kapusty,
  • 30 dag chleba razowego,
  • masło lub margaryna,
  • sól,
  • pieprz,
  • kminek i przyprawa do zup do smaku,
  • l—2 żółtka.

Sposób przygotowania:

Zupa chlebowa z włoszczyzną
Warzywa umyć, obrać, opłukać, drobno pokrajać razem z chlebem, podsmażyć, włożyć do wrzącej wody, rozgotować. Następ¬nie przetrzeć, dodać przyprawy, zagotować, połączyć z żółtkami, doprawić do smaku.