Książka Kucharska: Kuchnia francuska - wieszjak.pl

Zupa chłodnik z awokado

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Ogórek obrać, pozbawić nasion, pokroić w kostkę. Zalać wrzątkiem i po chwili odcedzić. Pomidora sparzyć, obrać ze skórki, pozbawi

Zupa chłodnik z awokado

Składniki:

Zupa chłodnik z awokado

 

Sposób przygotowania:

Zupa chłodnik z awokado
Ogórek obrać, pozbawić nasion, pokroić w kostkę. Zalać wrzątkiem i po chwili odcedzić. Pomidora sparzyć, obrać ze skórki, pozbawić nasion i także pokroić w kostkę. Awokado przekroić na połówki wzdłuż, wyjąć pestki, wydrążyć miąższ, zmiksować z mlekiem, śmietaną, sokiem wyciśniętym z cytryny, pieprzem i solą. Do zupy dodać pokrojony ogórek, pomidor i schłodzić ją w lodówce.

Tagi:

awokado