eluchap

eluchap

Starszy Kucharz
[Przepisów: 39]

Zupa cukiniowa

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Zupa cukiniowa dobra na jesienno-zimowe chłody.

Zupa cukiniowa

Składniki:

Zupa cukiniowa

 

  • 1.5 litra bulionu z kury
  • 2 małe cukinie
  • 2 średnie cebule
  • 3 ząbki czosnku
  • 4 świeże pomidory lub z puszki
  • 1 papryka czerwona
  • 1 papryka żółta
  • 2 łyżki oleju
  • 1 łyżeczka bazylii
  • 1 łyżeczka czubrycy czerwonej
  • 3 łyżki siekanej natki pietruszki
  • 2 łyżeczki Przyprawy Kuchni Włoskiej Kamis

Sposób przygotowania:

Zupa cukiniowa
Cebulę,czerwoną i żółtą paprykę kroimy w paski, czosnek drobno kroimy i podsmażamy na oleju,dodajemy pokrojone w kostkę pomidory(bez skórki) i dusimy 2 minuty.Wlewamy bulion,dodajemy cukinię pokrojona w kostkę, gotujemy 20minut. Przed końcem gotowania dodajemy pietruszkę, łyżeczkę bazylii, łyżeczkę czerwonej czubrycy i dwie łyżeczki Przyprawy Kuchni Włoskiej Kamis