Danusia19671

Danusia19671

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1382]

Zupa cytrynowa wg Danusi

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Ulubiona zupa cytrynowa z ryżem

Zupa cytrynowa wg Danusi

Składniki:

Zupa cytrynowa wg Danusi

 

Sposób przygotowania:

Zupa cytrynowa wg Danusi
Masło roztopić w rondlu, dodać mąkę zrobić zasmażkę. Do zasmażki dodać pół szklani śmietany i wywar, wymieszać, zagotować, odstawić. Pozostałą śmietanę rozrobić z żółtkami, dodać do zupy. Cytrynę , wyszorować, sparzyć, otrzeć skórkę z cytryny, dodać do zupy razem z sokiem wyciśniętym z cytryny. Ryż ugotować we wrzącej i osolonej wodzie na sypko, dodać do zupy.

Tagi:

ryż