Sposób przygotowania:
Zupa czosnkowa
W pierwszej kolejności dwie cebule obieramy, a następnie przemywamy pod zimną wodą, żeby podczas krojenia nie szczypały w oczy, a później kroimy w kostkę. Z główki czosnku obieramy ząbki i przemywamy wodą, a później przeciskamy przez praskę. Składniki te podsmażamy na patelni, na rozgrzanym oleju. Podsmażone składniki zalewamy wcześniej przyrządzonym bulionem warzywnym. Do tego wbijamy jajka i dobrze mieszamy. Gotującą się zupę czosnkową doprawiamy do smaku według własnego uznania pieprzem oraz solą i dobrze mieszamy. Chleb kroimy w kostkę, a następnie podsmażamy pokrojone kawałeczki chleba na patelni, na rozgrzanym oleju. Pyszną zupę czosnkową podajemy z wcześniej zrobionymi grzankami. Na koniec zupę możemy posypać dobrze umytą i drobno posiekaną natką pietruszki.