Sposób przygotowania:
Zupa czosnkowo – cebulowa
Rozpuść masło w rondlu, dodaj cebulę i czosnek. Mieszaj nieustannie, na małym ogniu, aż cebula zrobi się miękka i nabierze złoto- brązowego koloru. Dodaj mąkę, mieszaj długo, żeby nabrała brązowej barwy i połączyła się z cebulą. Dodaj cukier, bulion, wodę, czerwone wino i sherry i zamieszaj, tak aby wszystkie składniki się połączyły. Doprowadź do wrzenia, zmniejsz ogień i gotuj na małym ogniu przez około 30 minut. Dodaj pietruszkę i zamieszaj.
Przed podaniem nasmaruj bułkę z dwóch stron rozpuszczonym masłem. Włóż do piekarnika ustawionego na opcję grillowania i upiec z jednej strony. Przewróć bułkę na druga stronę, posyp serem gruyere. Włóż z powrotem do piekarnika i piecz do momentu, aż ser się rozpuści. Nalej zupę do miseczek, włóż po 2 kromki bułki do każdej miski i posyp wszystko parmezanem.
Przed podaniem nasmaruj bułkę z dwóch stron rozpuszczonym masłem. Włóż do piekarnika ustawionego na opcję grillowania i upiec z jednej strony. Przewróć bułkę na druga stronę, posyp serem gruyere. Włóż z powrotem do piekarnika i piecz do momentu, aż ser się rozpuści. Nalej zupę do miseczek, włóż po 2 kromki bułki do każdej miski i posyp wszystko parmezanem.