mariel78

mariel78

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 293]

zupa dyniowa Mariel

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

To moja pierwsza potrawa z dyni , przyznaje , ze zaskoczyła mnie dość pozytywnie

zupa dyniowa Mariel Więcej zdjęć (4)

Składniki:

zupa dyniowa Mariel

 

 

Sposób przygotowania:

zupa dyniowa Mariel
Dynię,obrać ze skórki i oczyścić z pestek , pokroić w kostkę włożyć do garnka .Cebulę obrać i pokroić w kostkę i dodać do dyni.Dusić na małym ogniu , aż dynia będzie miękka i zacznie się rozpadać.Zestawić z ognia i zmiksować blenderem na papkę .Dodać 1 litr bulionu lub rosołu. Ja dodałam rosołu. Zagotować , dodać serki topione , na małym ogniu gotować aż się rozpuszczą .Następnie dodać przyprawy mniej więcej po szczypcie , kardamon i kolendrę utukłam w moździerzu , dzięki czemu powstał wspaniały aromat.Powinno podawać się z grzankami , ale ja podałam z bułką pszenną z serem żółtym roztopionym w mikrofali.
zupa dyniowa Mariel
dynie oczyściś z pestek i pokroić w kostkę
zupa dyniowa Mariel
Dynie z cebulą gotować do miękkości następnie zmiksować
zupa dyniowa Mariel
do musu z dyni dodac bulion i serki oraz przyprawy

Tagi:

dynia