Sposób przygotowania:
Zupa Eli z liśćmi kalafiora
Porcję rosołową umyć,włożyć do garnka,zalać 3-ma litrami wody i zagotować. W między czasie umyć liście kalafiora,wyciąć z nich grube nerwy i pokroić w kostkę. Liście pokroić w paski około 3 centymetrowe i posiekać. Całość wrzucić do zupy i dodać przyprawę do smaku. Warzywa obrać,umyć i marchewkę pokroić w krążki a seler i pietruszkę w kostkę. Kalafior umyć i podzielić na różyczki. Ziemniaki dokładnie wyszorować,umyć i pokroić jak frytki. Do lekko podgotowanych liści kalafiora dodać jarzyny,ziemniaki,kalafiora i gotować do miękkości. Gdy warzywa będą już prawie miękkie wsypać kaszę manną,ciągle mieszając,żeby nie porobiły się grudy i gotować aż będzie miękka. Mięso z porcji rosołowej obrać i dodać do zupy. Zupę doprawić maggi do smaku. Koperek i natkę pietruszki umyć osuszyć,posiekać i dodać do zupy.Smacznego!