Sposób przygotowania:
Zupa fasolowa Wandy
Fasolę przebrać, opłukać, zalać zimnym wywarem, zagotować i pozostawić na 2 godziny - potem ugotować.
Ziemniaki i kalarepę umyć, obrać, opłukać, pokrajać w kostkę, dodać do fasoli pod koniec gotowania i ugotować do miękkości.
Tłuszcz rozgrzać, wymieszać z mąką, zasmażyć lekko rumieniąc, połączyć z zupą, chwilę pogotować, doprawić do smaku.
Przed podaniem posypać posiekanym koperkiem.
Ziemniaki i kalarepę umyć, obrać, opłukać, pokrajać w kostkę, dodać do fasoli pod koniec gotowania i ugotować do miękkości.
Tłuszcz rozgrzać, wymieszać z mąką, zasmażyć lekko rumieniąc, połączyć z zupą, chwilę pogotować, doprawić do smaku.
Przed podaniem posypać posiekanym koperkiem.