Camilla0804

Camilla0804

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 248]

Zupa fasolowa Wandy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Pyszna, aromatyczna domowa zupa zrobiona z fasoli perłowej z ziemniakami i kalarepą na wywarze warzywnym.

Zupa fasolowa Wandy

Składniki:

Zupa fasolowa Wandy

 

Sposób przygotowania:

Zupa fasolowa Wandy
Fasolę przebrać, opłukać, zalać zimnym wywarem, zagotować i pozostawić na 2 godziny - potem ugotować.

Ziemniaki i kalarepę umyć, obrać, opłukać, pokrajać w kostkę, dodać do fasoli pod koniec gotowania i ugotować do miękkości.

Tłuszcz rozgrzać, wymieszać z mąką, zasmażyć lekko rumieniąc, połączyć z zupą, chwilę pogotować, doprawić do smaku.

Przed podaniem posypać posiekanym koperkiem.