gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1329]

Zupa fasolowa z marchewką i groszkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Zupa fasolowa z marchewką i groszkiem...

Zupa fasolowa z marchewką i groszkiem

Składniki:

Zupa fasolowa z marchewką i groszkiem

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa fasolowa z marchewką i groszkiem
W garnku zagotowujemy wodę i wkładamy kości wieprzowe. Dodajemy kostki bulionowe, sól i gotujemy kości tak długo, aż mięso na nich będzie miękkie. Marchewkę obieramy i kroimy w kostkę. Fasolkę płuczemy i kroimy w kawałki ok.2 cm. Warzywa wrzucamy do gotującego się wywaru.Dodajemy odcedzony groszek i pokrojone w kostkę ziemniaki. Na zasmażkę topimy w małym garnku margarynę, dodajemy mąkę i mieszamy, aż powstanie jednolita masa. Do masy dolewamy trochę zupy i mieszając wlewamy zasmażkę do gotującej się zupy. Zupę zagotowujemy.