mikia

mikia

Kucharz
[Przepisów: 2]

Zupa fasolowa wg mikia

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Fasolowa na zwykłej, surowej kości, do której nie trzeba namaczać fasoli :)

Zupa fasolowa wg mikia Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Zupa fasolowa wg mikia

 

Sposób przygotowania:

Zupa fasolowa wg mikia
Zagotować 3 litry wody, dodać kość, 2 liście laurowe, 3 ziela angielskie i gotować wywar ok. 40 minut na niewielkim ogniu. Po tym czasie dodać marchewkę i pietruszkę pokrojoną w kostkę, po chwili dodać ziemniaki również pokrojone w kostkę. Kiedy warzywa będą miękkie, dodać fasolę razem z zalewą. Gotować ok. 10- 15 minut. Śmietanę wymieszać z mąką (najlepiej trzepaczką), dolać do tego trochę gorącej zupy cały czas mieszając, aby zahartować i następnie całość wlać do zupy. Przyprawić solą, pieprzem i odrobiną majeranku. Smacznego!
Zupa fasolowa wg mikia
Marchewkę pokroiłam w kostkę, tak samo jak pietruszkę i ziemniaczki
Zupa fasolowa wg mikia
Tyle wychodzi zupki w garnku z podanych proporcji

Tagi:

fasola