kiwi

kiwi

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1064]

Zupa fasolowo-grzybowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Zupa fasolowo-grzybowa...

Zupa fasolowo-grzybowa

Składniki:

Zupa fasolowo-grzybowa

 

Sposób przygotowania:

Zupa fasolowo-grzybowa
Fasolę umyć i namoczyć na kilka godzin. Następnie zagotować (w tej samej wodzie), dodać pokrojoną marchew, pietruszkę, seler, grzyby (w przypadku świeżych grzybów należy je opłukać, pokroić i dać pod koniec gotowania). Razem gotować. Pod koniec, jak już fasola będzie miękka, wyjąć grzybki, pokroić dać z powrotem do zupy. Przyprawić do smaku solą, pieprzem, dodać 3 łyżki śmietany.

Tagi:

grzyby