SUPERPRZEPIS

Zupa flaczki z kani

  • 2
  • mysza75
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 5/5 głosów: 3
Zupa flaczki z kani

Szybka, prosta zupa ale flaczki z kani. Jest bardzo dobra. Moje kanie zebrałam w lesie ale jeżeli nie jesteśmy pewni grzybów lepiej jak je kupimy. Zupę zrobimy w 15 minut. Moja rodzina uwielbia te grzyby zbierałam je już w dzieciństwie.

Składniki:

Zupa flaczki z kani

 

Sposób przygotowania:

Zupa flaczki z kani

ETAP 1:

Zupa flaczki z kani
cebula pokrojona i przesmażona na patelni

Cebulę obieram i kroję drobno. Przesmażam na maśle klarowanym.

ETAP 2:

Zupa flaczki z kani
seler i marchewka starta przesmażona na patelni głębokiej

Marchew, seler obieram i ścieram na tarce jarzynowej. Przesmażam razem z cebulą.

ETAP 3:

Zupa flaczki z kani
kanie pokrojone na paski przesmażone na patelni

Kanie myję delikatnie kroję na paski, przesmażam na maśle.

ETAP 4:

Zupa flaczki z kani
zupa gotuje się w garnku na wolnym ogniu i doprawiam ją

Do kani dodaję marchewkę wcześniej przesmażoną, zalewam bulionem, dodaję paprykę żółtą pokrojoną, papryczkę chili, liście laurowe, ziele i gotuję zupę chwilę około 2-3 minuty.

Doprawiam solą, pieprzem, dodaję koperek.

Tagi:

grzyby zupa