Sposób przygotowania:
Syte flaczki z boczniaków
Oczyszczone boczniaki kroimy w paski przypominające flaczki. Do zimnej wody wrzucamy pokrojone boczniaki. Gotujemy na małym ogniu. Do garnka dorzucamy skórę z wędzonego boczku oraz pokrojony w piórka por. Marchewkę oraz seler obieramy. Kroimy w kostkę, którą następnie smażymy na rozgrzanym maśle. Gdy zacznie się rumienić dodajemy do zupy. Na pozostałe ze smażenia masła (może ewentualnie dodać łyżkę) wrzucamy cebulę pokrojoną w kostkę. Gdy się zarumieni wsypujemy mąkę. Chwilę smażymy poczym dosypujemy bułki tartej. Gdy się bułka zarumieni tak przygotowaną zasmażkę dodajemy do gotującej się zupy. Wsypujemy jeszcze przyprawę do flaczków. Ewentualnie uzupełniamy smak solą. Gotujemy na bardzo małym ogniu jeszcze 10-15 minut. Smacznego.