jurata

jurata

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 181]

Zupa grochowa z grzybami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczna grochówka, dla odmiany z suszonymi grzybami.

Zupa grochowa z grzybami

Składniki:

Zupa grochowa z grzybami

 

  • 3-4 litry wywaru z mięsa
  • 6-7 łyżek grochu
  • 50 g suszonych grzybów
  • 1 cebula
  • sól pieprz
  • olej

Sposób przygotowania:

Zupa grochowa z grzybami
Groch namoczyć w zimnej wodzie, ugotować, odcedzić i przepuścić przez maszynkę do mięsa. Namoczone suszone grzyby pokroić. Cebulę obrać i drobno posiekać. Grzyby i cebulę podsmażyć na oleju. W garnku zagotować wywar mięsny, wrzucić grzyby z cebulą i zmielony groch. Gotować 10-15 minut. Dodać sól i pieprz do smaku.