Sposób przygotowania:
Zupa grzybowa
Przebrane grzybki myjemy i kroimi w kratkę. Pokrojone wrzucamy do garnka i zalewamy wodą Lekko solimy. Wrzucamy do wody małą cebulkę która ma sprawdzić czy nie ma w garnku żadnych trujących grzybków. Duże cebule obieramy i kroimy drobno, następnie smażymy je na rozgrzanym oleju, lekko je solimy. Gdy grzybki się ugotują (będą miękkie) wyciągamy małą cebulkę, jeżeli jest biała to wrzucamy ją spowrotem i znaczy to że nie ma w zupie trującego grzyba, jeżeli jest czarna to niestety mamy trujaka i koniec zabawy z zupą. Du ugotowanej zupy dodajemy 2 kostki rosołowe i usmazoną cebulkę oraz zprasowany czosnek. W osobnym naczyniu mieszamy śmietanę z mąką. Dodajemy ją do zupy i zagotowywujemy. Gotować jeszcze kilka minut.