zosiasamosia

zosiasamosia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 171]

Zupa grzybowa Moni

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczna zupa grzybowa, idealna na obiad

Zupa grzybowa Moni

Składniki:

Zupa grzybowa Moni

 

  • 10-12 dkg suszonych grzybów
  • pół marchewki
  • kawałek selera
  • kawałek korzenia pietruszki
  • mała cebula
  • kawałek pora (ok.10cm)
  • przpyrawy: sól, pieprz

 

Sposób przygotowania:

Zupa grzybowa Moni
Grzyby dokładnie umyć i zamoczyć na noc we wodzie. Rano grzyby pokroić i ugotować je w tej samej wodzie, co się moczyły. Warzywa dokładnie obrać, umyć i zalać w osobnym garnku 2 litrami wody. Dodać kilka ziaren pieprzu i ugotować wywar jarzywnowy. Gotowy wywar przecedzić przez sitko i wlać do wywaru z grzybami. Wymieszać. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Zupę można też lekko zabielić śmietaną.