agata1722

agata1722

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 518]

zupa grzybowa z lanym ciastem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

zupa grzybowa z lanym ciastem

zupa grzybowa z lanym ciastem

Składniki:

zupa grzybowa z lanym ciastem

 

 

Sposób przygotowania:

zupa grzybowa z lanym ciastem
Grzyby namoczyć w przegotowanej wodzie na 3-4 godziny. Włoszczyznę i marchew rozdrobnić, zalać wodą, posolić i gotować. Do gotujących się warzyw dodać grzyby z wodą, w której się moczyły. Cebulę obrać i pokroić w ćwiartki, przysmażyć na patelni i dodać do zupy. Przygotować lane ciasto. (wbić jajko do garnka, dodać szczyptę soli, 20 g mąki i dokładnie wymieszać. Konsystencja ciasta musi być rzadka) Gdy warzywa są już miękkie, wlać ciasto. Zagotować, doprawić do smaku solą i dodać śmietanę.