Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1190]

Zupa gulaszowa z pieczarkami i warzywami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Smaczna i bardzo pożywna zupa gulaszowa z mięsa wieprzowego, z dodatkiem pieczarek oraz warzyw to dobry pomysł na obiad.

Zupa gulaszowa z pieczarkami i warzywami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa gulaszowa z pieczarkami i warzywami

 

Sposób przygotowania:

Zupa gulaszowa z pieczarkami i warzywami
Dokładnie myjemy i oczyszczamy mięso, a następnie kroimy je w grubą kostkę. Wrzucamy na rozgrzaną oliwę i podsmażamy na dużym ogniu. Cebulę kroimy w kostkę i szklimy na oliwie.

Przekładamy do garnka mięso oraz cebulę.

Zalewamy wodą, solimy i gotujemy przez około godzinę. Oczyszczamy i kroimy warzywa - pietruszkę i marchewkę w półplasterki, seler i ziemniaki w kostkę, paprykę w paski. Pieczarki obieramy i kroimy w plasterki.

Po godzinie wrzucamy warzywa do zupy i gotujemy jeszcze pół godziny. W połowie tego czasu dodajemy pieczarki. Na koniec przyprawiamy zupę pieprzem i solą.   
Zupa gulaszowa z pieczarkami i warzywami
Mięso kroimy w grubą kostkę i podsmażamy na oliwie
Zupa gulaszowa z pieczarkami i warzywami
Cebulę koimy w kostkę, wrzucamy na rozgrzaną oliwę
Zupa gulaszowa z pieczarkami i warzywami
Ziemniaki kroimy w kostkę, pieczarki w plasterki
Zupa gulaszowa z pieczarkami i warzywami
Wrzucamy pokrojone warzywa i gotujemy pół godziny

Tagi:

zupa mięso