Sposób przygotowania:
Zupa gulaszowa z pieczarkami i warzywami
Dokładnie myjemy i oczyszczamy mięso, a następnie kroimy je w grubą kostkę. Wrzucamy na rozgrzaną oliwę i podsmażamy na dużym ogniu. Cebulę kroimy w kostkę i szklimy na oliwie.
Przekładamy do garnka mięso oraz cebulę.
Zalewamy wodą, solimy i gotujemy przez około godzinę. Oczyszczamy i kroimy warzywa - pietruszkę i marchewkę w półplasterki, seler i ziemniaki w kostkę, paprykę w paski. Pieczarki obieramy i kroimy w plasterki.
Po godzinie wrzucamy warzywa do zupy i gotujemy jeszcze pół godziny. W połowie tego czasu dodajemy pieczarki. Na koniec przyprawiamy zupę pieprzem i solą.
Przekładamy do garnka mięso oraz cebulę.
Zalewamy wodą, solimy i gotujemy przez około godzinę. Oczyszczamy i kroimy warzywa - pietruszkę i marchewkę w półplasterki, seler i ziemniaki w kostkę, paprykę w paski. Pieczarki obieramy i kroimy w plasterki.
Po godzinie wrzucamy warzywa do zupy i gotujemy jeszcze pół godziny. W połowie tego czasu dodajemy pieczarki. Na koniec przyprawiamy zupę pieprzem i solą.