Sposób przygotowania:
Zupa gulaszowa z pieczarkami
Wołowinę pokrojoną w grubą kostkę obsmażyć ze wszystkich stron na rozgrzanej patelni. Mięso przełożyć do garnka, wlać pół litra bulionu i dusić pod przykryciem około15 minut.
Pokrojoną w drobną kostkę cebulę usmażyć na rozgrzanym tłuszczu i dodać do mięsa. Następnie dodać pokrojoną marchewkę i seler oraz przeciśnięty przez praskę czosnek i kminek. Dolać pozostały bulion i gotować około 45 minut.Następnie dodać pokrojone w kostkę ziemniaki oraz pokrojone pieczarki i doprawić zupę do smaku solą.
Gdy ziemniaki lekko zmiękną dodać pokrojone w kostkę papryki. Jeszcze przez chwilę zupę pogotować na wolnym ogniu.Garnek zdjąć z ognia, doprawić zupę do smaku świeżo mielonym czarnym pieprzem, wędzoną papryką w proszku oraz w razie potrzeby solą.
*czas gotowania uzależniony jest od jakości użytego mięsa.
Pokrojoną w drobną kostkę cebulę usmażyć na rozgrzanym tłuszczu i dodać do mięsa. Następnie dodać pokrojoną marchewkę i seler oraz przeciśnięty przez praskę czosnek i kminek. Dolać pozostały bulion i gotować około 45 minut.Następnie dodać pokrojone w kostkę ziemniaki oraz pokrojone pieczarki i doprawić zupę do smaku solą.
Gdy ziemniaki lekko zmiękną dodać pokrojone w kostkę papryki. Jeszcze przez chwilę zupę pogotować na wolnym ogniu.Garnek zdjąć z ognia, doprawić zupę do smaku świeżo mielonym czarnym pieprzem, wędzoną papryką w proszku oraz w razie potrzeby solą.
*czas gotowania uzależniony jest od jakości użytego mięsa.