Sposób przygotowania:
Zupa a'la strogonow
Mięso myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym i oczyszczamy z błon i nadmiaru tłuszczu. Kroimy w kostkę. Oprószamy mąką i dokładnie mieszamy.
Pieczarki kroimy w plasterki. Paprykę i cebulę kroimy w kostkę. Rzucamy mięso na rozgrzana oliwę i smażymy kilka minut.
Przyprawiamy solą i obiema paprykami. Podlewamy niewielką ilością wody, żeby mięso nie przywarło do garnka. Na osobnej patelni rozgrzewamy oliwę i masło. Smażymy pieczarki, po chwili dodajemy cebulę i paprykę czerwoną.
Dusimy do miękkości. Dodajemy do mięsa i dusimy aż mięso zmięknie. Następnie dodajemy pomidory i koncentrat.
Dolewamy wody, tak aby powstała zupa. Dusimy jeszcze parę minut pod przykryciem.
Wyłączamy zupę, dodajemy jogurt i doprawiamy solą i pieprzem jeśli to konieczne.
Pieczarki kroimy w plasterki. Paprykę i cebulę kroimy w kostkę. Rzucamy mięso na rozgrzana oliwę i smażymy kilka minut.
Przyprawiamy solą i obiema paprykami. Podlewamy niewielką ilością wody, żeby mięso nie przywarło do garnka. Na osobnej patelni rozgrzewamy oliwę i masło. Smażymy pieczarki, po chwili dodajemy cebulę i paprykę czerwoną.
Dusimy do miękkości. Dodajemy do mięsa i dusimy aż mięso zmięknie. Następnie dodajemy pomidory i koncentrat.
Dolewamy wody, tak aby powstała zupa. Dusimy jeszcze parę minut pod przykryciem.
Wyłączamy zupę, dodajemy jogurt i doprawiamy solą i pieprzem jeśli to konieczne.