Sposób przygotowania:
Gulasz wołowy z ziemniakami
Mięso dokładnie myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym i kroimy w średniej wielkości kostkę. Czosnek bardzo drobno siekamy, a cebulę kroimy w półplasterki.
Na bardzo dobrze rozgrzanej patelni z niewielką ilością oleju przesmażamy wołowinę. Gdy będzie rumiana, przekładamy ją na talerz.
Na patelnię przekładamy cebulę i przesmażamy aż stanie się szklista. Gdy to nastąpi dodajemy do niej czosnek. Gdy poczujemy aromat czosnku dodajemy przesmażone wcześniej mięso i dokładnie mieszamy. Całość posypujemy mąką i bardzo dokładnie mieszamy.
Następnie cały czas mieszając powoli wlewamy wodę, by z mąki nie zrobiły się grudki. Całość doprawiamy do smaku i gotujemy na wolnym ogniu pod przykryciem do miękkości.
Podajemy z ziemniakami.
Na bardzo dobrze rozgrzanej patelni z niewielką ilością oleju przesmażamy wołowinę. Gdy będzie rumiana, przekładamy ją na talerz.
Na patelnię przekładamy cebulę i przesmażamy aż stanie się szklista. Gdy to nastąpi dodajemy do niej czosnek. Gdy poczujemy aromat czosnku dodajemy przesmażone wcześniej mięso i dokładnie mieszamy. Całość posypujemy mąką i bardzo dokładnie mieszamy.
Następnie cały czas mieszając powoli wlewamy wodę, by z mąki nie zrobiły się grudki. Całość doprawiamy do smaku i gotujemy na wolnym ogniu pod przykryciem do miękkości.
Podajemy z ziemniakami.
Jagoda.L
misia5
Magdalena88
misia5
Dokładnie :)
sammakko
zbysiowa
misia5
Dziękuję :)
Marika-
misia5
O tak :)
lukrowanepierniczki
misia5