bambi12

bambi12

Kucharz
[Przepisów: 9]

Zupa jarzynowa

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

łatwa, bardzo smaczna.....

Zupa jarzynowa

Składniki:

Zupa jarzynowa

 

  • 1 opakowanie mrożonych warzyw na patelnię (750)
  • 2 kostki rosołowe
  • makaron nitki
  • 2 kiełbaski wędzone lub 2 kości na zupę lub 4 łyżki masła
  • łyżka vegety
  • 2 ziemniaki
  • 2 ząbki czosnku

Sposób przygotowania:

Zupa jarzynowa
Do garnka wlekamy 3/4 wody stawimy na gaz, dodajemy kostki rosołowe i kiełbaski lub kości lub masło i gotujemy (jeżeli kiełbaski to 30 min, jeżeli kości to 1 godzinę) następnie wsypujemy warzywa na patelnię, sól, pieprz, 2 ziemniaki pokrojone w kostkę i gotujemy przez ok. następną godzinę. (sprawdzamy czy warzywa są już ugotowane). Chwilę przed końcem wsypujemy garść makaronu i gotujemy 3 minuty.

Tagi:

zupa makaron