Ilonar2301

Ilonar2301

Złoty Ekspert
[Przepisów: 744]

Zupa jarzynowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Zupy jarzynowe są proste w przygotowaniu i pożywne.

Zupa jarzynowa

Składniki:

Zupa jarzynowa

 

  • 2 sztuki marchewka,
  • 1 sztuka pietruszka,
  • 8 sztuk ziemniaki,
  • 5 szklanek bulion drobiowy,
  • 1/2 sztuki seler,
  • 1/2 sztuki por,
  • 1 łyżka mąka,
  • 1 łyżka śmietana,
  • do smaku Sól,
  • do smaku pieprz czarny mielony Prymat

Sposób przygotowania:

Zupa jarzynowa
Warzywa obrać. Marchewkę, pietruszkę i selera pokroić w zapałkę. Ziemniaki pokroić w kostkę. Warzywa ugotować w bulionie, na koniec dodać posiekanego pora( zieloną część). Gdy warzywa będą miękkie należy zaprawić zupę mąką i śmietaną. Zupę doprawić do smaku solą i pieprzem.