Zupa jarzynowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Dobrze smakuje, ale i elegancko wyglada.

Zupa jarzynowa

Składniki:

Zupa jarzynowa

 

  • 1, 5 l bulionu drobiowego z kostki
  • 1/2 kalafiora
  • 3 marchwie
  • 1/2 op. zielonego mrozonego groszku
  • 1/2 brokula
  • kawalek pora
  • przyprawa wloska
  • 2 lyzki masla
  • koper
  • sol
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Zupa jarzynowa
Marchew obierz, pokroj. Kalafior, brokul i por oczysc. Por pokroj w plasterki, kalafior i brokul podziel na male rozyczki. W garnku rozgrzej maslo, wrzuc warzywa, podsmaz, mieszajac. Zalej bulionem, gotuj na malym ogniu 15 minut. 10 minut przed koncem gotowania wsyp mrozony groszek. Przed podaniem przypraw sola, pieprzem i przyprawa wloska, posyp posiekanym koperkiem.

Tagi:

przyprawy