Sposób przygotowania:
Zupa jarzynowa na kapuście zasmażanej
Ziemniaki oraz marchew obieramy. Wszystkie warzywa bardzo dokładnie myjemy. Paprykę pozbawioną gniazda nasiennego kroimy w niewielką kosteczkę. Marchew kroimy na pół talarki. Ziemniaki kroimy na mniejsze kawałki. Brokuła i kalafiora dzielimy na mniejsze różyczki. Fasolkę szparagową pozbawiamy końcówek i tniemy na mniejsze kawałki.
Do garnka dajemy zasmażaną kapustę. Dodajemy do niej przygotowane warzywa za wyjątkiem brokuła. Całość zalewamy wodą tak, by warzywa swobodnie pływały. Doprawiamy solą morską oraz pieprzem.
Stawiamy na średnim ogniu i doprowadzamy do wrzenia. W połowie gotowania do zupy dodajemy suszone zioła i warzywa. Ja użyłam własnej mieszanki, ale może być kupna.
Gdy ziemniaki zmiękną do zupy dodajemy brokuła i gotujemy jeszcze przez 3-4 minuty.
Podajemy. Można dodać śmietanę.
Do garnka dajemy zasmażaną kapustę. Dodajemy do niej przygotowane warzywa za wyjątkiem brokuła. Całość zalewamy wodą tak, by warzywa swobodnie pływały. Doprawiamy solą morską oraz pieprzem.
Stawiamy na średnim ogniu i doprowadzamy do wrzenia. W połowie gotowania do zupy dodajemy suszone zioła i warzywa. Ja użyłam własnej mieszanki, ale może być kupna.
Gdy ziemniaki zmiękną do zupy dodajemy brokuła i gotujemy jeszcze przez 3-4 minuty.
Podajemy. Można dodać śmietanę.