misia5

misia5

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 701]

Zupa jarzynowa na kapuście zasmażanej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Została mi niewielka ilość zasmażanej kapusty. Za mało by dla każdego wystarczyło, a szkoda było wyrzucić. Zrobiłam więc z jej dodatkiem szybką zupę z dużą ilością warzyw.

Zupa jarzynowa na kapuście zasmażanej Więcej zdjęć (8)

Składniki:

Zupa jarzynowa na kapuście zasmażanej

 

Sposób przygotowania:

Zupa jarzynowa na kapuście zasmażanej
Ziemniaki oraz marchew obieramy. Wszystkie warzywa bardzo dokładnie myjemy. Paprykę pozbawioną gniazda nasiennego kroimy w niewielką kosteczkę. Marchew kroimy na pół talarki. Ziemniaki kroimy na mniejsze kawałki. Brokuła i kalafiora dzielimy na mniejsze różyczki. Fasolkę szparagową pozbawiamy końcówek i tniemy na mniejsze kawałki.

Do garnka dajemy zasmażaną kapustę. Dodajemy do niej przygotowane warzywa za wyjątkiem brokuła. Całość zalewamy wodą tak, by warzywa swobodnie pływały. Doprawiamy solą morską oraz pieprzem.

Stawiamy na średnim ogniu i doprowadzamy do wrzenia. W połowie gotowania do zupy dodajemy suszone zioła i warzywa. Ja użyłam własnej mieszanki, ale może być kupna.

Gdy ziemniaki zmiękną do zupy dodajemy brokuła i gotujemy jeszcze przez 3-4 minuty.

Podajemy. Można dodać śmietanę.
Zupa jarzynowa na kapuście zasmażanej
Marchew i ziemniaki obiramy z fasolki odcinamy końce wszystkie warzywa dokładnie myjemy
Zupa jarzynowa na kapuście zasmażanej
Umyte warzywa kroimy na mniejsze kawałki
Zupa jarzynowa na kapuście zasmażanej
Do dużego garnka dajemy zasmażaną kapustę
Zupa jarzynowa na kapuście zasmażanej
Do garnka z kapustą dodajemy przygotowane warzywa za wyjątkiem brokuła
Zupa jarzynowa na kapuście zasmażanej
Warzywa zalewamy woda i przyprawiamy solą oraz pieprzem
Zupa jarzynowa na kapuście zasmażanej
Gdy zmiemniaki zmiękną do zupy dodajemy brokuły
Zupa jarzynowa na kapuście zasmażanej
Gotujemy przez 3-4 minuty i podajemy