Sposób przygotowania:
Zasmażana zupa jarzynowaPodudzia z kurczaka płuczemy i wkładamy do garnka. Wlewamy wodę (około 2 litrów) i zagotowujemy. Następnie wsypujemy kucharek i dodajemy pokrojoną natkę selera. Gotujemy 15 minut. Marchew, seler obieramy i wrzucamy do zupy. Gotujemy 15 minut. Pora, cebulę oraz fasolkę obieramy i kroimy na kawałki, wrzucamy do zupy i gotujemy kolejne 15 minut. Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę i wrzucamy do wywaru. Gotujemy 15-20 minut, aż ziemniaki będą miękkie. Z margaryny i mąki przygotowujemy zasmażkę. Dodajemy do zupy. Doprawiamy do smaku pieprzem oraz maggi. Wyjmujemy marchew oraz seler i kroimy w kosteczkę. Wrzucamy do zupy. Gotową zupę wylewamy na talerz. Posypujemy posiekaną natką pietruszki.
Jarzynowa z soczewicą to doskonały pomysł na obiad. Zobacz przepis >>>