MARIA66

MARIA66

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 509]

Zupa jarzynowa z ryżem.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczna,łatwa i pożywna zupa z jarzynami i ryżem.

Zupa jarzynowa z ryżem. Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa jarzynowa z ryżem.

 

  • 1 mała cebula czerwona
  • 2 marchewki
  • 1/2 czerwonej papryki
  • 1/2 brokuła
  • 100g ryżu parabolicznego
  • kostka warzywna
  • natka pietruszki
  • 1 łyżka śmietany 30%
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Zupa jarzynowa z ryżem.
Cebulę obieramy i kroimy w piórka.Marchew płuczemy, obieramy i kroimy w plasterki. Paprykę obieramy ,płuczemy i kroimy w kostkę.Brokuła opłukujemy i dzielimy na różyczki. Do garnka wlewamy 1,5 l wody dodajemy marchew i cebulę , mieszamy i dotujemy przez 5 minut.Następnie dodajemy ryż, mieszamy i dodajemy paprykę,brokuła,kostkę,sól , pieprz i wszystko dokładnie mieszamy i gotujemy przez 10 minut. Na końcu wsypujemy natkę pietruszki i dodajemy śmietanę. Podajemy na gorąco.
Zupa jarzynowa z ryżem.
Do garnka wlewamy 1,5 l wody i dodajemy cebulę i marchew.
Zupa jarzynowa z ryżem.
Broukuła opłukujemy i dzielimy na rózyczki a paprykę kroimy w kostkę.
Zupa jarzynowa z ryżem.
Do garnka wsypujemy ryż, brokuła,paprykę,dodajemy kostkę, sol i pieprz i wszystko mieszamy.
Zupa jarzynowa z ryżem.
Na końcu dodajemy natkę pietruszki i jedną łyżkę śmietany.

Tagi:

ryż